Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-05@01:15:47 GMT

دیدار سران آلمان و اتریش زیر سایه موضوع مهاجرت

تاریخ انتشار: ۲۸ دی ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۶۶۲۸۲۷

دیدار سران آلمان و اتریش زیر سایه موضوع مهاجرت

وین - ایرنا - آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان و سباستین کورتس همتای اتریشی او در برلین دیدار و گفت و گو کردند و موضوع سیاستهای مهاجرتی در اروپا یکی از اصلی ترین موضوعات مورد بحث دو طرف بود.

کورتس صدر اعظم 31 ساله اتریش دیروز (چهارشنبه) در کنفرانس خبری پس از دیدار با مرکل گفت که بحث درباره سهمیه اجباری پذیرش مهاجران زمان زیادی را مصروف خود کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: من متقاعد شده ام که راه حل مشکل مهاجرت در محافظت مناسب از مرزها و کمک به کشورهای مبداء مهاجرت نهفته است. کورتس همچنین با انتشار پیامی در توییتر نوشت: این مساله روشن است که باید مهاجرت غیرقانونی را متوقف کنیم.
مرکل نیز در مقابل، ضمن تاکید بر محافظت از مرزها، آن دسته از کشورهای عضو اتحادیه اروپا را که از پذیرش سهمیه ای از مهاجران مطابق با سامانه اتحادیه اروپا خودداری کرده اند، سرزنش کرد.
وی گفت: به نظر من زمانی که محافظت از مرزهای بیرونی شکست می خورد، نمی تواند این طور باشد که برخی کشورهای عضو اتحادیه اروپا بگویند که نمی خواهیم در همبستگی اروپایی مشارکت کنیم. به اعتقاد من این کار اشتباه است.
این در حالیست که اتریش نیز در کنار کشورهای دیگری مانند مجارستان، لهستان و جمهوری چک برنامه سهیمه بندی مهاجران اتحادیه اروپا را رد کرده است.
اکثر رهبران اتحادیه اروپا در سال 2015 بر سر این برنامه به توافق رسیدند و هدف از آن تقسیم حدود 160هزار مهاجر در بین کل کشورهای اتحادیه اروپا بود تا از این طریق به کشورهای مرزی اتحادیه مانند ایتالیا و یونان کمک شود. اما تا پایان سال 2017 تنها حدود 32 هزار مهاجر مطابق این برنامه جابجا شده اند.
کورتس وزیر امور خارجه سابق اتریش یکی از منتقدان جدی تصمیم مرکل در سال 2015 برای گشودن مرزهای آلمان به روی مهاجران بود. آن اقدام مرکل منجر به ورود حدود 900 هزار مهاجر به آلمان در آن سال شد هر چند این تعداد پس از آن رو به کاهش بوده است.
وی پارسال پس از رسیدن به رهبری حزب محافظه کار 'مردم' اتریش با در پیش گرفتن موضعی سخت در مورد مهاجران موفق شد در انتخابات پارلمانی به پیروزی برسد و به مقام صدارت عظمای اتریش دست یابد.
کورتس با ائتلاف با حزب دست راستی 'آزادی' اتریش یک دولت راستگرا تشکیل داد که با برخی واکنشها و اعتراضاتی در داخل اتریش نیز رو به رو شده است.
با این حال مرکل بر 'همکاری نزدیک' و اتفاق نظر آلمان و اتریش درباره بسیاری از موضوعات تاکید کرد، اما گفت که دولت جدید اتریش را با اقداماتش مورد قضاوت قرار خواهد داد و عملکرد این دولت را به دقت رصد میکند.
اروپام**1078** 1479
خبرنگار: بابک جعفری **ناشر:حسن سالک رضائی

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۶۶۲۸۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حاکمیت کنونی افغانستان زمینه بازگشت مهاجران از ایران را فراهم کند

 اصغر بلوکیان در آیین سوگواری مهاجران افغانستانی مقیم مشهد به مناسبت سالروز شهادت امام جعفرصادق(ع) در حسینیه هراتی های این شهر گفت: حاکمیت افغانستان نمی شود خودش را از مسوولیت مهاجران و مردم این کشور سبک دوش کند و تازه گاهی اوقات پارازیت هم بدهد بلکه باید زمینه بازگشت همه اتباع افغانستانی را نیز فراهم کند.

وی ادامه داد: هیچ کس حاضر نیست در غربت بماند البته بازگشت به شرطی است که زمینه زندگی آبرومندانه و امن در افغانستان فراهم باشد و این توقع از حاکمیت کنونی افغانستان زیاد نیست چرا که مردم افغانستان قانع و کم توقعند و اصلا زندگی مصرفی ندارند.

مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی سازمان ملی مهاجرت گفت: مساله دیگر این است که چرا سازمان ملل جلوی فجایع افغانستان را قبل از وقوع نمی گیرد چون گاهی خود همین نهادهای بین المللی ایجاد کننده بدبختی های افغانستان هستند و بعد از وقوع این اتفاقات یک ریال، یک ریال می خواهند به رفع مشکل کمک کنند!

بلوکیان افزود: واقعیت این است که ایران دیگر ظرفیت پذیرش اتباع جدید را ندارد، قبلا فردی به عنوان پناهنده و در شرایط خاص به ایران می آمد اما این که امروز هرکسی غیرقانونی از مرزها عبور کند و بیاید ایران، قابل قبول نیست.

وی اضافه کرد: ورود انبوه اتباع غیرمجاز افغانستانی به ایران تبعاتی برای سایر اتباع مجاز دارد و طبیعی است حجم خدمات برای اتباع قانونی مقیم ایران کاهش پیدا خواهد کرد.

مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی سازمان ملی مهاجرت گفت: کمبود فضای آموزشی برای اتباع مجاز یکی از مشکلاتی است که در پی ورود اتباع غیرقانونی به ایران ایجاد می شود، تعداد اتباع مجاز و ظرفیت مدرسه ها برای این اتباع محدود و از پیش تعیین شده است و حضور اتباع جدید خدمت رسانی برای این افراد را با مشکل مواجه می کند.

بلوکیان به ارائه خدمات درمانی به اتباع خارجی نیز اشاره و بیان کرد: تقریبا هفته ای ۳۰۰ پرونده از استانها برای دریافت مجوز ارائه خدمات به بیماریهای خاص جهت اتباع خارجی به سازمان ملی مهاجرت ارسال می شود اما وقتی انبوه اتباع غیرمجاز وارد ایران شوند نمی توانیم به همه اتباع این گونه خدمات خاص را بدهیم این موضوع برای اشتغال، دانشگاه، بیمه و سایر موارد نیز صدق می کند.

وی ادامه داد: الان سطح علم، سواد و حرفه آموزی مهاجران افغانستانی مقیم ایران بالاست و قابل مقایسه با مثلا دهه ۶۰ نیست لذا باید از این ظرفیت ها استفاده شود.

مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی سازمان ملی مهاجرت گفت: ظرفیتهای علمی، اقتصادی و سرمایه گذاری افغانستان باید برگردند و حاکمیت کنونی افغانستان باید از این افراد برای آبادانی کشورش استفاده کنند، چرا افغانستان باید همین طور خرابه و بدون فناوری بماند و بقیه کشورها پیشرفت کنند؟

بلوکیان افزود: جامعه افغانستان در همه حوزه ها نخبه دارد، چرا فرزند مسلمان و نخبه افغانستانی تلاش کند خود را به اروپا، کانادا و استرالیا برساند و جایی و برای کسانی کار کند که آنها عامل ایجاد مشکلات در افغانستان هستند، حتی گاهی سفارتخانه های خارجی و برخی در پوشش سازمانهای مردم نهاد برای جذب نخبه های افغانستانی در دیگر کشورها فراخوان می دهند.

بر اساس اعلام اداره کل اتباع و مهاجران خارجی خراسان رضوی، مشهد بعد از تهران دارای بیشترین شمار مهاجران خارجی است که نزدیک به ۴۰۰ هزار نفر آنان دارای مدارک شناسایی و اقامت شامل کارت آمایش، گذرنامه، گذرنامه خانواری و برگه سرشماری هستند که مشخصات آنها در سامانه "سیام" وزارت کشور ثبت شده است و به عنوان اتباع قانونی در مشهد اقامت دارند.

همچنین حدود ۳۰۰ هزار نفر از اتباع خارجی فاقد مدرک هویتی در مشهد شناسایی شده اند که افراد دارای گذرنامه با تاریخ منقضی شده نیز در آن میان هستند و به عنوان اتباع غیرمجاز تلقی می شوند و البته در ماه های قبل حدود ۱۰۰ هزار نفر از این تعداد به کشورشان بازگردانده شدند.

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان رضوی مشهد

دیگر خبرها

  • حاکمیت کنونی افغانستان زمینه بازگشت مهاجران از ایران را فراهم کند
  • آلمان درباره حملات سایبری به روسیه هشدار داد
  • جهش ۴۶ درصدی صادرات آلمان به ایران در فوریه ۲۰۲۴
  • آلمان کاردار سفارت روسیه را احضار کرد
  • بورل: موجودیت اوکراین به غرب وابسته است
  • بورل: هیچ همبستگی میان اروپا درباره روسیه وجود ندارد
  • قرارداد میلیاردی اتحادیه اروپا با لبنان برای مهار مهاجران
  • اختصاص کمک یک میلیارد یورویی اتحادیه اروپا به لبنان برای مهار موج مهاجران
  • آلمان: اروپا باید به یک اتحادیه امنیتی تبدیل شود
  • تهدید اتحادیه راه آهن آلمان علیه دولت